details

De laatste heer

Introductie

Actief sinds

07-12-2022

Contactpersoon

Wilt u helpen/ ondersteunen bij dit project

De laatste heer verweeft het intrigerende verhaal van twee generatiegenoten uit het Gelderse Baak, het dorp waar Astrid Schutte werd geboren. Werner Helmich, de laatste kasteelheer van Huis Baak, en de wees en pachterszoon Jan Schutte ontmoeten elkaar op een kantelpunt in de geschiedenis.

In de eeuw waarin de traditionele elite zijn positie verliest, heeft erfgenaam Werner de taak het huis voor zijn nageslacht veilig te stellen. Jan droomt ervan om zijn klasse te ontstijgen en hogerop te komen in het leven. De wegen van de kasteelheer en de pachterszoon kruisen elkaar en Werner schiet Jan te hulp bij het najagen van zijn droom. De laatste heer is daarmee zowel een saluut aan verloren tijden als een eerbetoon aan het nieuwe Nederland, waarin wat je kúnt belangrijker is dan de plek waar je wieg heeft gestaan.

Diverse media hebben reeds aandacht besteed aan het boek: Omroep Gelderland, het Buiten, De Gelderlander, AD/De Stentor en Trouw. Meer informatie daarover en over de boekpresentaties en lezingen: astridschutte.com.

Downton Abbey in een Gelders graafschaap

 Astrid Schutte is schrijver en journalist, en publiceerde onder andere in Schrijven Magazine, Trouw en Vrij Nederland. Eerder schreef ze Degelukkige school over de radicale onderwijsvernieuwers van Iederwijs.

Contact opnemen